overig

Eindhoven city

Even een keertje wat anders. Gisterenmiddag met een aantal mede-fotografen door Eindhoven city gewandeld. We hadden het weer goed mee, lekker zonnig met een paar kleine wolkjes. We hadden verzameld bij het van Abbemuseum, zijn de stad doorkruist naar het centraal station en via een andere weg weer terug gelopen. Veel gebouwen hebben we vastgelegd, maar lang niet alle foto’s hebben thuis de selectie overleefd. Onderweg in de winkelstraat verschillende roltrappen tegen gekomen, waarbij we hebben geëxperimenteerd met langere sluitertijden.


Deze foto is gemaakt met de eos 40D met daarop de ef-s 17-55 f2.8 is usm, sluitertijd-voorkeuze op 1 sec, f22 en een iso 100 op 21 mm

Even later mocht ik nog een paar fisheye objectieven lenen om uit te testen. Ik heb zowel de Peleng 8mm als de tokina 10-17mm getest en vond de tokina fijner werken als de Peleng. Met een fisheye is het mogelijk om het hoogste gebouw van Eindhoven er op te krijgen terwijl ik er maar enkele meters vanaf stond.

Deze foto is gemaakt met de eos 40d met daarop de tokina 10-17 fisheye op 10mm, gebruik gemaakt van diafragma-voorkeuze f9, 1/80 sec en ISO 100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.