Over mij

Over mij en deze site:

 Geert van Hoek

Laat ik beginnen met mij:

Ik ben Geert van Hoek, geboren begin jaren 80 in het zuiden van het land. In de loop der jaren ben ik het steeds leuker gaan vinden om dingen die mij aanspreken op een autonome manier te fotograferen. In het voorjaar van 2007 kwam dat in een stroomversnelling doordat ik via het internet de nodige kennis op deed. Al snel leerde ik dat er veel meer creativiteit te halen was door het toestel uit de automatische stand te halen.  Het tweede wat ik leerde was kritisch te kijken en te blijven selecteren. Want ik durf gerust te zeggen, voor elke foto die de site heeft gehaald zijn er meer dan 100 weggegooid.

Fotografie zoals ik het zie:

Zoals hierboven al geschreven, houd ik van een autonome aanpak. Fotografie is voor mij een vorm van expressie, om me te uiten in hoe ik tegen dingen aan kijk.  En door dat wat mij interesseert op mijn manier op de foto te zetten, ontstaat er vaak een nieuw beeld van wat zich afspeelt. Dat is de ene keer door heel veel er op te zetten, de andere keer door ergens op in te zoomen en weer een andere keer door er wat abstracts van te maken. Dat alles afhankelijk van de sfeer in de omgeving en de stemming die het bij mij oproept.

Dan over deze site:

Ooit begonnen met een website voor al mijn foto’s en een weblog, heb ik in het voorjaar van 2017 een nieuwe site gebouwd waarin alles samen moet komen. Dit om de gebruikerservaring te verbeteren en alles meer 1 geheel te laten zijn. Hierbij is het nog meer dan eerst de bedoeling te laten zien wat mij bezig houd. Daarbij zal het hoofdzakelijk om de fotografie blijven gaan, maar daaraan ook allerlei randzaken gekoppeld. Regelmatig zal ik de website van nieuwe foto’s en artikelen blijven voorzien, dus kom zeker regelmatig terug.

En vergeet ook niet in het lijstje van blogs van andere natuurfotografen te kijken, want ook daar zit interessant werk tussen:
Lijstje met blogs van andere natuurfotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.