landschappen,  reizen

Stranden en lagunes van Palawan, Filipijnen 2018

Door sommige ook wel het paradijs op Aarde genoemd, en wij zijn er maar liefst vier nachten verbleven op een hotelboot in één van de vele lagunes. Wij hebben ervoor gekozen om geen 4-daagse tour te doen, maar vanaf de hotelboot dagtrips te maken. Hierdoor konden we de grote groepen toeristen voor zijn op de populaire bestemmingen.

Met de kano langs de Lagunes

Vissershutje bij de Hidden Lagoon, Coron eiland, Palawan, Filipijnen

Eindelijk rust! Dat is wat we dachten toen we bij onze accommodatie de kano hadden gepakt en naar de Hidden Lagoon waren gepeddeld. We waren de enige die ervoor hadden gekozen na aankomst deze kant in te peddelen en binnen tien minuten waren we er. Voordeel is dat deze kleine lagune ook word overgeslagen door de tours. De rust deed ons goed. De Filipijnen is een heel mooi land, maar echte rust waren we nog niet tegen gekomen.

het paradijs op Aarde
Doorgang bij de Twin Lagoons.

Drukker is het normaal gesproken bij de Twin Lagoons, maar niet om zeven uur in de ochtend. Vanaf onze locatie in alle vroegte de kano gepakt en in een goed kwartier waren we er. Bij de onderdoorgang die je hierboven op de foto ziet moesten we plat in de kano liggen. Aan de andere kant zagen we in een flits een vogel over het water schieten. Het bleek een ijsvogel te zijn! Rustig lieten we onze kano over het water glijden richting de tak waar hij zat. Hij bleef rustig zitten, waardoor we de kans hadden hem goed te bekijken. Doordat ik alleen mijn groothoeklens bij had, heb ik er echter geen foto van kunnen maken. Maar zoals hij daar mooi en rustig op een tak bleef zitten..

Langs de mooiste stranden

het paradijs op Aarde
Als eerste op het eiland, waardoor alleen wij er met onze gidsen zijn

Ruim voordat er andere toeristen waren, liepen wij al over het strand van Bulog Dos Island. Vroeg opstaan en een privétour worden gelijk beloond. Zelfs de strandwacht was nog niet op het eiland om het entreegeld te innen. Want ook al is het eiland niet groot, entree heffen doen ze bijna overal. Nadat we alle kanten van het eiland hadden verkend en foto’s hadden gemaakt, was het tijd om te snorkelen. Wat is het daar mooi onder water! Helaas heb ik daar geen foto’s van…

Onze speedboot waarmee we de eilanden langs zijn gegaan, hier bij Bulog Dos

De speedboot waarmee we deze dag de tour hebben gedaan gaf ons een flinke tijdswinst. Dat de voorkant dan regelmatig ruim een meter los kwam en weer op het water klapte, hebben we dan ook maar voor lief genomen. We hadden tenslotte onze zwemkleding aan en het weer heb je niet in de hand. Het waaide namelijk best wel, waardoor er redelijke golven waren. Misschien wel iets meer dan ik in het paradijs op Aarde had verwacht.

het paradijs op Aarde
Bangka van een local voor één van de vele mooie stranden in het paradijs, Palawan, Filipijnen

Vanaf Bulog Dos zijn we verder gegaan naar Malcapuya Island. Alweer een schitterend eiland, met mooie zandstranden en ruige rotskusten. Op het strand hebben we in één van de vele hutjes genoten van de lunch die onze gidsen verzorgd hadden en verse kokosmelk rechtstreeks uit een kokosnoot gedronken.

Strand en rotsen lopen mooi in elkaar over.

Ik kan me dus zeker goed voorstellen dat dit door velen het paradijs op Aarde wordt genoemd.
Nieuwsgierig naar meer foto’s en ervaringen van onze reis naar de Filipijnen? Kijk dan hier:
Zonsondergang vanaf mt tapyas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.