landschappen,  reizen

Zonsondergang vanaf Mt. Tapyas, Filipijnen 2018

Na lang wikken en wegen hoe ik hier mijn foto’s ga delen van onze laatste reis, heb ik besloten om gewoon met 1 van de eerste bestemmingen te beginnen en met enige regelmaat foto’s van een bestemming toe te voegen. Bij deze dus de eerste post uit een reeks van vele!

Ons eerste rustmoment

Na twee volle dagen met reizen, waren we dan eindelijk op onze eerste bestemming in de Filipijnen aangekomen waar we echt rust konden vinden. Dit was bij Bella Vita Guesthouse, een klein hotel net buiten Coron Stad. Hier merkten we gelijk hoe hard het toerisme in de Filipijnen aan het groeien is, aangezien er overal werkzaamheden waren om slaapplaatsen te creëren voor de reizigers. Zo was ook de helft van de mooie tuin veranderd in een bouwplaats, maar bleef er nog genoeg over om van te genieten en tot rust te komen.

Op naar Mt. Tapyas

Uitzicht vanaf Mt. Tapyas landinwaarts.

Vanaf ons hotel besloten we een tricycle te nemen naar de voet van Mt. Tapyas in Coron Town. Vanaf ons hotel was dat een stukje van 4 km en kostte ons dat 50 PHP per persoon. Daar eerst wat eten gescoord en toen over de trap van meer dan 700 treden naar boven. Het is even een klim, maar dan heb je ook een schitterend uitzicht!

Wachten op de zonsondergang

Langzaam gaat de zon onder, met op de voorgrond vele eilanden van Palawan.

We waren een klein uurtje voor zonsondergang op de top. Rustig wachten totdat de zon ondergaat en genieten van het mooie uitzicht is dan alles wat telt. En uiteraard tot het besef komen dat we in de Filipijnen zitten. Ons avontuur in de Filipijnen is dan echt begonnen.

Nieuwsgierig naar meer foto’s en ervaringen van onze reis naar de Filipijnen? Kijk dan hier:
Stranden en Lagunes van Palawan, Filipijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.